Znamení zvěrokruhu Střelec Štír Váhy Panna Lev Kozoroh Vodnář Ryby Beran Býk Blíženci Rak POLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Návrat na hlavní stranu
Čtvrtek 28. března 2024 (09:59 hodin)

Dnešní znamení zvěrokruhu: Beran
Soňa - blahopřejeme !
Z kalendáře zvířat: Voříšek

Fulltext
 

Rak (22.6. - 22.7.) [ Znamení zvěrokruhu ]

Vládcem tohoto znamení je Měsíc. Většina raků je klidné, zdrženlivé a vyrovnané povahy. Dovedou se výborně přizpůsobit a jsou velmi citově založeni. Alfou a omegou všeho je pro ně domov. Bezmezně milují svůj domov a často a rádi jej zvelebují. Spousta z nich se soustřeďuje i na okolí svého obydlí a vytváří nádherné zelené zákoutí a zahrady. Chcete-li se zavděčit Rakovi, nechvalte mu jeho nové šaty, ale útulnost jeho bytu. Raci velmi lpí na svých blízkých. Jejich přáním je silná a pevná opora, někdo, kdo jim je záštitou před okolním světem. Nemají potřebu budovat velkou kariéru, ale potřebují pro sebe klid a harmonii. Jsou to nekonfliktní spolupracovníci, kteří ale nedosahují v práci úžasných výsledků. Jednoduše proto, že je práce nebaví a chápou ji jen jako prostředek k vydělání nezbytných peněz pro sebe a svůj domov. Mají určitý sklon k pohodlí a velice rádi odsouvají své problémy na později a později. Raci velice milují své děti, jsou výbornými rodiči a vychovateli.Ženy narozené ve znamení Raka chápou mateřství jako absolutní naplnění svého života. Dovedou se dětem zcela obětovat a většinou velice těžce nesou jejich osamostatnění a odchod. Jsou velice ostýchaví, neradi se sami prosazují. Mají velikou radost a jsou neskonale vděční tomu kdo se o ně stará a všímá si jich. Svoje citlivé vlastní já ukrývají pod tvrdým račím krunýřem a je těžké k nim proniknout. Proto jsou také málokdy hýčkáni a opatrováni, protože si většina lidí myslí, že to nepotřebují. Raci mají panickou hrůzu z možné přírodní katastrofy a případného nedostatku. Proto velice dobře a úsporně zacházejí s penězi. Dovedou je i výhodně investovat. Jsou proto ze všech znamení nejhospodárnější. Zvláštní kapitolou u raků je jídlo. Jídlo pro ně představuje jistotu. Jsou nejspokojenější, když mají doma stále pevnou zásobu jídla. Je to pro ně pojistka na horší časy. Slavné osobnosti ve znamení Raka: Louis Amstrong, Julius César, Marc Chagal, Jean Cocteau, Ernest Hemingway, Gina Lolobrigida, Rembrant, John D. Rockefeller, Ringo Starr.
DALŠÍ INFORMACE: http://www.horoskopy.cz

Typ záznamu: Znamení zvěrokruhu
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 2, 17.11.2000 v 10:54 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule

Březen-na pec si vlezem.
Březen-za kamna vlezem.
Panská láska, ženská chuť a březnové počasí není stálé.
V březnu vítr břízy fouká.
V březnu vítr, v dubnu déšť-pak jistě úrodný rok jest.
Březnové slunce má krátké ruce.
Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát.
Studený marec, mokrý máj-bude humno jako ráj.
Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl.
Sníh v březnu škodí osení i vinné révě.
 
28.3.2001: Vládním zmocněncem pro přípravu sumitu Severoatlantické aliance v Praze v roce 2002 byl ustanoven velvyslanec ve Spojených státech Alexandr Vondra.

Zítra Pozítří
Zdroj: www.meteopress.cz