Znamení zvěrokruhu Střelec Štír Váhy Panna Lev Kozoroh Vodnář Ryby Beran Býk Blíženci Rak POLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Návrat na hlavní stranu
Pátek 29. března 2024 (12:40 hodin)

Dnešní znamení zvěrokruhu: Beran
Taťána - blahopřejeme !
Z kalendáře zvířat: Rex

Fulltext
 

Park milník - projekt podpořený ze SFŽP ČR [ Park nebo sad ]

Park milník - projekt podpořený ze SFŽP ČR

Projekt "Návrh obecní zeleně - park Milník" byl realizován na základě projektové dokumentace Ing. Zuzany Zajícové (2/2018) a podle dokumentace výběrového řízení včetně smlouvy o dílo (03/2019) firmou ŠÍP STAVING, s.r.o. z Ostravy.

Projekt obsahuje vysazení 113 ks dřevin - 14 stromů, 49 keřů, 50 popínavých rostlin, dále vysazení 1162 trvalek a zřízení 202 čtverečných metrů mlatových chodníků.

Součástí projektu bylo také osazení tzv. hotelu pro brouky, budek pro netopýry a pro ptáky a pítka pro ptáky, na jejichž realizaci se podíleli žáci naší základní školy - děkujeme.

Projekt byl realizován celkovým nákladem 380922 Kč s finanční pomocí Státního fondu životního prostředí ČR ne výši 150000 Kč, a to v termínu od 25.3.2019 do 28.6.2019.

Realizaci projektu obecní zeleně předcházela příprava dokumentace posuzování záměru a také osazení pomníku Český lev, který je opět dílem akademického sochaře Michala Moravce.

Na dokončení projektu pak navázala instalace herních prvků pro děti, laviček, kamenné šachovnice, oplocení a následně propojení lávkou přes potok s prostorem před nádražím u motorestu.

Posledním počinem je umístění MILNÍKU u vstupu do parku. Jedná se o kamenný sloup z červeného pískovce na čtyřhranném nízkém soklu, zhotoveným kamenickým mistrem Eduardem Krasňákem.

Projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Park milník - projekt podpořený ze SFŽP ČR

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Park nebo sad
AKTUALIZACE: Petr Svoboda (Infomorava.cz) org. 56, 19.12.2019 v 08:43 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule

Březen-na pec si vlezem.
Březen-za kamna vlezem.
Panská láska, ženská chuť a březnové počasí není stálé.
V březnu vítr břízy fouká.
V březnu vítr, v dubnu déšť-pak jistě úrodný rok jest.
Březnové slunce má krátké ruce.
Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát.
Studený marec, mokrý máj-bude humno jako ráj.
Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl.
Sníh v březnu škodí osení i vinné révě.
 
29.3.2001: Pražští zastupitelé schválili odprodej 78 procent akcií První městské banky České pojišťovně.
29.3.2001: Senát zamítl návrh ODS a ČSSD na změnu ústavy, který měl omezit pravomoce prezidenta a posílit roli stran při formování vlády.

Zítra Pozítří
Zdroj: www.meteopress.cz